La finca

Probablement, un dels paratges més captivadors i gens inhòspits pel conreu de la vinya a l’Alt Penedès és l’aïllat poble d´Olesa de Bonesvalls. D’allà, cap a 1348 i sempre segons documents guardats, ja s’esmenta l’existència de la finca i boscos de Can Tutusaus. No és però fins a 1729 que el mas s’edifica de nou en el nucli habitat d’Olesa, actual ubicació del celler.

La finca està formada per la masia i el celler, unes quantes hectàrees d’oliveres que reneixen després d’anys d’abandonar-se i 11 hectàrees de vinya en cultiu ecològic. La resta de la finca fins arribar a les 76Ha està ocupada per un bosc de pins i rouredes, matolls, ginestes, fonoll, farigola, romaní, espígol, margalló i una munió d’altres plantes mediterrànies. A la primavera tot el paratge és com un jardí, complementat amb la producció de mel que fa de tot plegat un paissatge vital que representa l’essència mediterrània.

Tota la finca és plena de terrasses i barraques de pedra seca, fetes per homes de generacions antigues, i que pretenem preservar perquè formen part d’un patrimoni paisatgístic únic. S’ha treballat doncs per a aconseguir que els vins reflecteixin el paisatge, l’esperit mediterrani i la personalitat que els dóna el racó de terra on es cultiven, sota la influència del Massís de Garraf que ens domina pel Sudoest i la serra de l’Ordal que ens limita pel Nord.